40ste verjaardag uitnodiging met illustratie

Klant
Zelf geïnitieerd

Zo’n 40ste verjaardag, die moet je groots vieren. Het is immers een speciale leeftijd. Voor op de uitnodiging maakt ik deze custom illustratie, geïnspireerd op enkele van mijn kunstwerken waar ik op dat moment aan werkte.

Illustratie voor 40ste verjaardag uitnodiging door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Tools

Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Diensten

Illustratie
Art Direction

Uitnodiging in stijl van mijn kunst

Wie houdt er niet van een feestje? Toen ik mijn 40ste verjaardag wilde vieren, wilde ik dat niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom ontwierp ik een uitnodiging voor het verjaardagsfeestje, geheel in de stijl van mijn kunstwerken van toen.

Illustratie voor 40ste verjaardag uitnodiging door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Iconische vormen die vaker terugkomen

Over sneakers, vogelhuisjes en raketten

De illustratie toont verschillende iconische vormen en elementen die vaker terugkomen in mijn kunst. De Converse All Stars sneakers staan voor een ontspannen en ontspannen houding. De raket symboliseert het vervolg van mijn leven, dat vanaf mijn 4oste verjaardag zou beginnen. Het vogelhuisje staat voor het begrip ‘thuis’, in combinatie met mijn achternaam Nagtegaal. Het is een plek waar ik mijn batterijen figuurlijk kan opladen en nadenken over mijn volgende stappen.

VIP gevoel

De illustratie is volledig geschetst, en gemaakt, op de computer met Adobe Illustrator. Zonder schetsen vooraf. Dat de illustratie digitaal is, zorgde voor de mogelijkheid om deze haarscherp op drukwerk (de uitnodiging) te laten drukken. De uitnodiging zelf liet ik bij een internet drukker op luxe, glanzend papier afdrukken. Dit gaf net even het VIP-gevoel van het ietwat luxere, besloten feestje dat ik voor ogen had. Om tijdens het feestje dat VIP-gevoel nog wat extra te benadrukken, zorgde ik voor DJ en veel keuze aan avondeten. Het werd een super geslaagd feest. 

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.