Advanced Photoshop Magazine illustratie

Klant
Advanced Photoshop Magazine

Het tijdschrift ‘Advanced Photoshop’ (Nederlandse versie) interviewde mij over het opzetten van een online portfolio. Om het artikel van vier pagina’s visueel aantrekkelijker te maken, werd ik als Freelance Illustrator gevraagd om een illustratie voor op de omslag te maken. 

Illustratie in Advanced Photoshop Magazine over online portfolios door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Tools

Adobe Photoshop

Diensten

Visueel Ontwerp
Illustratie

Conceptueel en technisch

Hoe maak je een illustratie voor in een magazine met experts in fotobewerking als doelgroep? Het was belangrijk dat het beeld tegelijkertijd de ervaring en kennis van de software toont én conceptueel van voldoende niveau zou zijn. Vanzelfsprekend richtte ik me eerst op het concept.

Concept

Het vinden (en houden) van klanten is vergelijkbaar met ‘matchmaking’. Flirten. Of daten. Noem het zakelijk flirten. De bloemetjes en de bijtjes, dat verhaal. Daarnaast groeit een Freelance Designer professioneel in de loop der jaren. En waarschijnlijk ‘groeit’ ook zijn of haar portfolio. Het wordt uitgebreider, mooier en specifieker. En trekt met mooie ‘bloemen’ (projecten) weer nieuwe bijen (klanten) aan. 

Metafoor voor succesvol portfolio

De illustratie toont een plant met bloemen als visuele metafoor voor een succesvol portfolio dat klanten (weergegeven als bijen) trekt. De bloemen zijn schermen en de plant groeit op een eiland als verwijzing naar een bijzonder portfolio. Het bos toont de (overvolle) markt van Freelance Illustratoren en Designers. Het stopcontact is een verwijzing naar digitaal ontwerp.

Plantaardige metafoor

Later zou ik wederom een dergelijke, plantaardige metafoor gebruiken voor een illustratie/schilderij voor KPN

 

 

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.