De Koffiejongens verpakking met illustratie

Klant
Zelf geïnitieerd, voor De Koffiejongens

De Koffiejongens is een Nederlandse verkoper van koffie cups. Ze doen veel dingen anders. Digitaler. Met een koffie abonnement bijvoorbeeld. En duurzamer. Ik ben fan. Hun kartonnen verpakking inspireerde mij om er een doodle illustratie op te tekenen.

De Koffiejongens koffie abonnement karton verpakking met doodle illustratie door Freelance Illustrator Mr.Upside / Michiel Nagtegaal

Tools

iPad Pro met Apple Pencil
Adobe Draw 
Adobe Photoshop

Diensten

Illustratie
Art Direction

Klaar voor onderweg

Als notoire koffieliefhebber heb ik altijd al een illustratie met een koffie thema willen maken. Op een vroege doordeweekse ochtend bereidde ik me voor op mijn treinreis naar Amsterdam, waar ik bij KPN een UX/UI Design project deed.

Ik haalde een paar nieuwe koffie cups uit de kartonnen verpakking van de De Koffiejongens. En het viel me op hoe weinig er op de verpakking stond. Een gemiste kans als je het mij vraagt. Ik maakt een foto van de verpakking met mijn mobiele telefoon en zette de foto op mijn iPad Pro. Voor onderweg.

De Koffiejongens koffie abonnement karton verpakking met doodle illustratie door Freelance Illustrator Mr.Upside / Michiel Nagtegaal

Authentieke, ruwe en natuurlijke uitstraling

Karton heeft een prachtige natuurlijke kleur die in combinatie met handgemaakte tekeningen een hele mooie, natuurlijke en authentieke sfeer geeft aan een verpakking. Perfect voor een natuurproduct als koffie. Perfect voor een jong, Nederlands bedrijf als De Koffiejongens.

De Koffiejongens koffie abonnement karton verpakking met doodle illustratie door Freelance Illustrator Mr.Upside / Michiel Nagtegaal

Een eigen project zonder restricties

Met iPad Pro, Apple Pencil, koptelefoon en audiobook 

Met de foto van de verpakking op mijn iPad Pro, stapte ik in de trein. En net als elke ochtend, zodra de spitstrein Den Haag CS uitreed, pakte ik mijn iPad Pro, zette koptelefoons op en een audioboek aan en begon met tekenen.

De tekening is zo opgebouwd in veel verschillende kleine delen, van elk ongeveer 45 minuten (de lengte van de treinreis van Den Haag CS naar Amsterdam Sloterdijk). Het is een eigen project. De Koffiejongens waren er ook niet van op de hoogte. Dus waren er geen beperkingen. Afgezien van het koffiethema en de verpakking natuurlijk.

De Koffiejongens koffie abonnement karton verpakking met doodle illustratie door Freelance Illustrator Mr.Upside / Michiel Nagtegaal

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.