Designia is nu Mr. Upside

Designia is nu Mr. Upside. Hetzelfde bedrijf, betere service, beter merk. Om een lang verhaal kort te maken: het concept achter de 13-jarige Designia was gebaseerd op de geleverde diensten. Mr. Upside is meer gebaseerd op de authentieke kern. Op de creatieve persoon achter het merk.

Mr. Upside Dutch Freelance UX-UI Designer Blogpost - Transition from Designia to MrUpside - 2

Waarom kan jou dat iets schelen?

Designia is nu Mr. Upside. Maar waarom zou het jou iets schelen? Het zorgt ervoor dat de investering in een zelfstandig ontwerper geld oplevert.

Creatievere oplossingen

Website (UX / UI) Ontwerp, illustratie en de vormgeving van een logo / huisstijl wordt oneindig veel beter als je begint met een solide strategie. Natuurlijk wist ik dat al. Bracht het vaak ook in de praktijk, in de vorm van een hoop nuttige vragen stellen. Maar het moest beter. Bij elk project, zonder uitzonderingen.

Te snel in de uitvoering

Veel design opdrachten schoten te snel in de uitvoering. In de ‘doe-modus’. Briefings en gesprekken sloegen soms cruciale vragen over. Stelde ik de juiste vragen wél, dan leidde dat, zonder uitzondering, tot veel creatievere oplossingen. Een strategischere benadering levert gewoon veel betere oplossingen op. Méér tevreden klanten. Beter onderbouwd ontwerp. 

Bedrijven op een betere manier helpen

Ik wil daarom bedrijven helpen met een beter onderbouwd ontwerp. Dat vereiste een andere benadering. En ander merk. Eén merk. Geen vier. Door Full Stack Designer te zijn, kan ik mijn klanten het hele spectrum van creatieve diensten bieden. Van merkstrategie tot de technische ontwikkeling van een website.

Portfolio’s sluiten

In de komende weken ga ik daarom de Designia.nl, MrUpside.com webshop, MrUpside.nl illustratie portfolio en mijn webshop / portfolio met kunst MichielNagtegaal.com sluiten.

Mr. Upside Dutch Freelance UX-UI Designer Blogpost - Transition from Designia to MrUpside - 3

Hoe ben ik anders?

Strategisch uitgangspunt

Ik onderscheid me zich door als Freelance Designer elk project te starten vanuit branding, vanuit een strategisch uitgangspunt. Het resultaat is veel waardevoller wanneer de uitvoering van design projecten gebaseerd is op een sterke visie. Het is niet moeilijk om een Freelance Designer te vinden die mooie plaatjes kan maken. Merkstrategen zijn ook niet moeilijk te vinden.

Maar de combinatie is wat zeldzamer.

Mr. Upside Dutch Freelance UX-UI Designer Blogpost - Transition from Designia to MrUpside - 4

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Designia bestond sinds 2007

Meerdere creatieve disciplines samenbrengen

Op het moment van schrijven van deze blogpost werd Designia 13 jaar geleden, in 2007 opgericht. Het doel van Designia als merk was niet heel anders dan van Mr. Upside nu, het samenbrengen van meerdere creatieve disciplines. Het concept achter het merk was gebaseerd op een virtuele wereld (Designia). Een wereld waarin de landen, de Naties, mijn verschillende creatieve disciplines vertegenwoordigen. Dat is waarom mijn illustratie portfolio Illustration Nation werd.

Vrolijke uitstraling

Illustration Nation werd Mr. Upside. En naast een portfolio met illustraties, ook een webshop met prints in beperkte oplage op luxe papier. De doorgaans vrolijke uitstraling van mijn illustraties was de reden voor de naam Mr. Upside. In de loop van de tijd bleek dat de naam Mr. Upside veel beter bleef hangen bij de doelgroep. De naam Designia bleek daarentegen vaak een struikelblok te zijn voor mijn voornamelijk Nederlandstalige doelgroep / publiek.

Mr. Upside Dutch Freelance UX-UI Designer Blogpost - Transition from Designia to MrUpside - 4

Ruimte voor nieuwe projecten

Altijd in voor een goede espresso

Mocht je een nieuwe website, logo of huisstijl overwegen, neem dan gerust contact op. Ik sta altijd open om te bespreken hoe een beter ontwerp tot meer inkomsten voor de opdrachtgever kan leiden. Misschien zelfs een koffie ‘doen’? Hier in Voorburg hebben ze goede koffie!