Duo Penotti website UX/UI Design

Klant
Superrebel / Duo Penotti

Duo Penotti werd begin jaren 70 bedacht door Marcel Peeters. Het recept voor deze heerlijke hazelnootpasta is gebaseerd op het oude recept van zijn grootmoeder. Tegelijk met de hazelnootpasta bedacht hij de naam Penotti. Deze naam is gebaseerd op het Italiaanse woord voor hazelnoten: “nocciole”. De hazelnootpasta wordt al snel populair in het hele land.

Visual Design van Duo Penotti Hazelnoot Pasta Landingpage voor reclamebureau Superrebel

Tools

Adobe Photoshop
Adobe Illustrator

Diensten

Art Direction
UX/UI Design

Superrebel reclamebureau

Peeters Producten BV, het bedrijf achter Duo Penotti, schakelde het Nederlandse reclamebureau Superrebel in om het merk Duo Penotti beter op de kaart te zetten. Superrebel vroeg mij als Visual Designer voor het herontwerp van de verouderde promotionele website Penotti.nl.

‘Twee kleuren in één potti’

Het meest onderscheidende aan de iconische hazelnootpasta zijn de twee kleuren, wit en bruin, in één pot. Die twee kleuren moesten uiteraard in het ontwerp van de website terugkomen. Het ‘behang’ in de achtergrond geeft het interieur van de website de herkenning met de hazelnootpasta. 

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - Duo Penotti Hazelnut Paste Landingpage Superrebel advertising agency 2

Iconische verpakking moest centraal staan

Bijzondere pot in een thuis omgeving

Daarnaast moest uiteraard de bijzondere pot met de stevige deksel de hoofdrol spelen in het ontwerp. Terwijl ook de minder bekende smaken voldoende tot hun recht zouden komen. Omdat de pasta vooral in een thuisomgeving wordt gegeten, is gekozen voor een tafel om de potten hazelnootpasta te ‘presenteren’. 

Veel details en chocoladetinten voor een jonge doelgroep

Om de jonge doelgroep op de juiste manier aan te spreken, is gekozen voor een drukke, gedetailleerde en beeldrijke vormgeving van de website. Omdat het hier gaat om een product met veel chocolade erin, zijn uiteraard de bruintinten van chocolade prominent aanwezig in de webpagina. 

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - Duo Penotti Hazelnut Paste Landingpage Superrebel advertising agency 3

UX/UI Design voor een website of app nodig?

Neem gerust contact op! Ik heb momenteel ruimte voor nieuwe UX/UI Design opdrachten.