E-book webshop Obook – UX/UI Design

Klant
Youwe
Online

Een e-book is tegenwoordig niet meer weg te denken als het gaat om boeken. Magento en Drupal specialist Synocom (tegenwoordig Youwe) vroeg mij om een nieuw UX/UI ontwerp voor een webshop van één van haar klanten, oBook. De oBook e-book webshop is inmiddels offline.

E-book webshop UX UI Design door Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Tools

Adobe Photoshop
Adobe Illustrator

Diensten

Art Direction
UX/UI Design

Gebaseerd op alleen een aangeleverd logo

Het oBook-logo was al ontworpen en werd aangeleverd. Een merkstijl was (nog) niet gedefinieerd. Dus op basis van de kleuren en typografie uit het logo heb ik een UX en Visual Design gemaakt van de belangrijkste pagina’s in de e-book webshop. Een belangrijke uitdaging daarbij was de grote hoeveelheid producten. 

E-commerce uitdagingen

In de afgelopen jaren heb ik veel webshops mogen ontwerpen. E-commerce spreekt me als Digital Designer bijzonder aan. De complexiteit en de continue uitdaging bezoekers te laten converteren tot betalende klanten maakt dat e-commerce interessant blijft.

Webwinkel met elektronische boeken -  UX UI Design door Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Gebouwd op Magento door Magento specialisten

Technisch specialisme geeft creatieve vrijheid

De webshop is technisch gebouwd op het Magento webshop framework, waarin Synocom / Youwe gespecialiseerd is. Hun specialisme op Magento gebied, in combinatie met alleen een logo als (online) huisstijl, gaf mij veel ontwerp vrijheid. En van veel vrijheid wordt ik enthousiast. Eerder deed ik al vaker het ontwerp van Magento webwinkels via Synocom. En de samenwerking met deze specialisten was altijd soepel en gemakkelijk verlopen. 

Een omniversum aan boeken

Het creatieve concept van het UX/UI Design werd gebaseerd op de unieke vorm (en kleur) in het logo. Door de ronde ‘O’ te benadrukken en die letterlijk ‘achter het aanbod’ te zetten, werd een herkenbare online stijl ontwikkeld. Met meer budget had ook de pay-off ‘Een omniversum aan boeken’ nog beter uitgewerkt te worden. Maar, zoals wel vaker met UX/UI projecten was tijdsdruk (en daarmee een beperkt budget) een belangrijke factor in dit project. 

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Webwinkel met digitale boeken - UX UI Design door Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

E-book webshop UX UI Design door Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit VoorburgE-book webshop UX UI Design door Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

UX/UI Design voor een website of app nodig?

Neem gerust contact op! Ik heb momenteel ruimte voor nieuwe UX/UI Design opdrachten.