Glasvezel internet webshop OnsBrabantNet – UX/UI Design

Klant
Ons Brabant Net
Online

Glasvezel in Eindhoven en omstreken werd verzorgd door lokale internet-, televisie- en telefoonaanbieder OnsBrabantNet uit Eindhoven. Sinds 2012 is OnsBrabantNet onderdeel van KPN. Nog voor de overname werd ik gevraagd het UX/UI Design van de webshop te verbeteren. 

OnsBrabantNet KPN re-design corporate glasvezel webshop door Mr. Upside Freelance UX/UI DesignerOnsBrabantNet KPN re-design corporate glasvezel webshop door Mr. Upside Freelance UX/UI Designer

Tools

Adobe Photoshop
Adobe Illustrator

Diensten

Art Direction
UX/UI Design
Communications Consultancy

Supersnelle internet verbinding via glasvezel

OnsBrabantNet richtte zich primair op de lokale telecommarkt in Brabant en Limburg met een focus op internet via glasvezelverbindingen. Vanwege mijn ervaring met het UX/UI Design van webshops en KPN werd ik gevraagd voor dit e-commerce re-design project.

Freelance UX/UI Designer voor KPN

Van 2007 tot 2015 werkte ik als freelance UX & UI en Visual Designer voor KPN. Mijn ruime ervaring met grote e-commerce omgevingen en telecommerken als KPN, T-Mobile, Hi en Telfort was voor OnsBrabantNet één van de redenen om mij te benaderen voor een herontwerp van de OnsBrabantNet webshop.

Glasvezel webshop van OnsBrabantNet nu KPN door Freelance UX/UI Designer Michiel Nagtegaal / Mr. UpsideGlasvezel webshop van OnsBrabantNet nu KPN door Freelance UX/UI Designer Michiel Nagtegaal / Mr. Upside

Geen strikte huisstijl richtlijnen

Veel vrijheid

Ik werkte in Eindhoven in een klein maar toegewijd team. Naast mijzelf, als UX designer, bestond het team uit een Front-end Developer, verschillende Content Managers, een Online Marketeer en een Project Manager. De richtlijnen voor de merkstijl waren niet erg streng en dat gaf ons veel vrijheid om dingen aan te pakken. En vrijheid en een klein team zijn zaken waardoor ik goed presteer.

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Glasvezel webshop van OnsBrabantNet nu KPN door Freelance UX/UI Designer Michiel Nagtegaal / Mr. UpsideGlasvezel webshop van OnsBrabantNet nu KPN door Freelance UX/UI Designer Michiel Nagtegaal / Mr. Upside

Online conversie

Quick wins eerst

Het verbeteren van de online conversie was het primaire doel. Uit onderzoek bleek dat veel bezoekers al vroeg in het bestelproces afvielen. Daarom hebben we ons eerst gericht op de bekende ‘quick wins’. Aanpassingen met relatief hoge impact en weinig inspanning.

Nieuw checkout proces

Vervolgens is een geheel nieuw bestellen en afrekenen proces voor de glasvezel webshop ontworpen. Formulieren, productoverzicht en productdetail-pagina’s en de winkelwagen pagina werden uitgebreid onderzocht en vervolgens opnieuw ontworpen.

Korte lijnen

Met name de korte lijnen (ik zat letterlijk naast de Front-end Developer), geen overbodige meetings, een ontspannen, klein team en veel mogelijke verbeteringen in de webshop conversie, maakte dit tot een leuk project om aan te werken.

Mr. Upside Freelance UX/UI Designer re-design OnsBrabantNet KPN re-design glasvezel webshop internet providerMr. Upside Freelance UX/UI Designer re-design OnsBrabantNet KPN re-design glasvezel webshop internet provider

UX/UI Design voor een website of app nodig?

Neem gerust contact op! Ik heb momenteel ruimte voor nieuwe UX/UI Design opdrachten.