‘Ice Cream Jedi’ illustratie / schilderij

Client

Zelf geïnitieerd

‘Ice cream Jedi’ is een kleurrijke illustratie/schilderij op luxe, zwaar papier met Posca acrylverf graffiti stiften. Het toont een abstracte, menselijke figuur die een ijsje eet in de zon. Het was onderdeel van een serie illustraties op papier.

Illustratie van ijs eter op poster door Freelance Illustrator Michiel Nagtegaal / Mr. Upside uit Voorburg

Gebruikte tools

Posca acryl verf markers
Luxe papier

Diensten

Illustratie

Te koop via webshop

De unieke, one-of-a-kind ‘Ice Cream Jedi’-illustratie, is eerder inclusief lijst verkocht via mijn webshop (nu tijdelijk offline). De stijl is anders dan mijn andere werk. En ook een experiment om meer figuratief werk te maken. Er zijn Posca acrylverfmarkers gebruikt om de kleuren in het kunstwerk zo consistent mogelijk te houden. En om de zonnige, vrolijke en heldere sfeer te creëren.

Ice Ice cream Jedi illustratie van ijs eter op poster door Freelance Illustrator Michiel Nagtegaal / Mr. Upside uit Voorburg

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Specificaties

Gelimiteerde oplage van één
  • Origineel, uniek en in een oplage van één
  • 70 cm x 50 cm (hxb)
  • Acrylverfmarkers (Posca) 
  • Luxe, zwaar papier
  • Januari 2017

Ice cream Jedi illustratie van ijs eter op poster door Freelance Illustrator Michiel Nagtegaal / Mr. Upside uit Voorburg

Optimisme en vrolijkheid

Als reactie op abstracter werk met beperkter kleurenschema

De illustratie / het schilderij ontstond uit de behoefte om meer figuratief werk te maken. Mijn kunst is normaal gesproken behoorlijk abstract. Maar illustraties en met name kleurrijke illustraties zijn al vanaf jonge leeftijd een passie. Ik hou van de vrolijkheid en optimisme die harde, vrolijke kleuren uitstralen. Daar komt ook mijn bedrijfsnaam Mr. Upside vandaan.

Illustratie van ijs eter op poster door Freelance Illustrator Michiel Nagtegaal / Mr. Upside uit Voorburg

Zonnig, zoet en vrolijk

Sugarrush Warrior

Voor mij is de ultieme vrolijkheid een sugarrush van een ijsje, gegeten in de zon onder een hemelsblauwe hemel. Dat was dan ook de inspiratie voor dit kunstwerk. Daarnaast zocht ik naar een andere manier om vormen met elkaar te combineren. Eén van de bekende oefeningen die je dan kunt doen, is er één waarbij je de pen niet van het papier haalt terwijl je een figuur tekent. Uit die oefening is de stijl van ‘Ice Cream Jedi’ ontstaan. Omdat het poppetje niet één maar twee ijsjes vast heeft, kwam ik op de naam van ‘Warrior’ of ‘Jedi’.

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.