Bright Lights Big City illustratie

Klant
Eigen initiatief

‘Bright Lights Big City’ is een illustratie in doodle stijl, naar de bekende film met Michael J. Fox over drank en drugs in de grote stad. Met ‘doodling’ worden illustraties schijnbaar willekeurig en zonder een vooropgezet plan getekend. De illustratie is gemaakt op een Apple iPad met Adobe Draw en te koop als luxe art print, gedrukt op hoogwaardig zwaar en luxe papier.

Illustratie Bright Lights Big City in Doodle stijl door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Tools

Adobe Draw
Adobe Illustrator
Apple iPad Pro

Diensten

Illustratie

In de straten van een grote stad

De inspiratie en het thema van deze illustratie is vanzelfsprekend ‘stad’. Zoals het hoort met ‘doodlen’, ben ik niet met een vooropgezet plan gaan tekenen. Tijdens het tekenen werd vanzelf duidelijk wat ‘Bright Lights Big City’ voor soort illustratie moest gaan worden. Steden fascineren me. Ik ben opgegroeid in Delft. Niet persé een overdreven grote stad. Maar het idee van heel veel mensen die op een kluitje samenleven en werken in de complexe omgeving van een grote stad, heeft me altijd wel geboeid.

Op verstand en minder op gevoel

Ik maakte eerder al regelmatig doodle stijl illustraties. En leerde ik dat je vanuit het midden van het ‘papier’ moet beginnen. Toen ik begon met de hoofdpersoon in het midden van deze illustratie, de man met de helm op, viel me op dat hij veel lijkt op mensen in de straten van een grote stad.

In een stad beweegt heel veel. Het is dynamisch. Veel mensen reizen van en naar het werk of thuis. Om dat goed te laten verlopen zijn er (felle) lichten nodig. Vandaar de naam ‘Bright Lights Big City’. Een grote stad slaapt immers nooit. In het openbaar vervoer in de stad, op straat en in de auto leven veel mensen daardoor relatief onbewust. In hun hoofd. Met koptelefoons op. Denkend en minder op gevoel. 

Bescherming tegen buiten

Dat wilde ik weergeven. De rondvliegende gedachten werden vogels of vlinders. Het hoofd is hun vogelhuis, hun thuis. Ze zijn alleen met hun gedachten. Niet echt bewust en aandachtig aanwezig. De helm staat voor het blokkeren en beschermen tegen invloeden van buitenaf. Slechts actief door een paar noodzakelijke sensoren (de beveiligingscamera’s). Vanuit het figuur in het midden werd de illustratie langzaam opgebouwd. En dit creatieve concept bleek genoeg mogelijkheden voor haakjes te bevatten om allerlei grappige en vreemde extra elementen aan toe te voegen.

Illustratie Bright Lights Big City in Doodle stijl door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Super luxe Hahnemühle papier en hoogwaardige HDX inkt

Heldere, opvallende kleuren en veel details

Ik wilde mijn illustraties een luxe, limited edition artikel maken. Door ze te laten drukken op het allerbeste papier dat er is. Met de meest mooie inkt. Heldere, opvallende kleuren en haarscherp. Zodat de details goed tot hun recht zouden komen. Op luxe, zwaar papier. Als een echte reproductie van een kunstwerk. De zoektocht naar deze materialen, bracht me in de wereld van luxe drukkunst en hoogwaardige fotoreproducties. De illustraties worden nu, in uiterst beperkte oplage, gedrukt op Hahnemühle Photorag® 308 grs zwaar luxe papier, met UltraChome HDX-inkt.

Illustratie en luxe art print in gelimiteerde oplage in doodle stijl Bright Lights Big City door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

En geleverd met allerlei extra's

De illustratie is te koop 

Ik wilde dat iemand de luxe print als een écht cadeau zou ontvangen. Een cadeau met super veel aandacht voor verpakking. Dus wanneer een klant de bestelling ontving, ontving ze niet alleen de geweldige print maar nog veel meer. Ik zette, met mijn ervaring als UX/UI Designer een Shopify webshop op. Hij is inmiddels offline. De resterende prints zijn nog wel te koop, als je even contact opneemt middels de contactgegevens in de footer van deze website.

 
Inbegrepen bij elke bestelling
 • Certificaat van echtheid
 • Mr. Upside Luxe-briefkaart van A5-formaat (door Moo Cards gedrukt)
 • … met een handgeschreven persoonlijke notitie van mij
 • Meerdere Mr. Upside-stickers
 
Edities / runs
 • Blauw, roze en wit – beperkte oplage van 35
 • Zwart en wit – gelimiteerde oplage van 25
 • Bruin, geel, rood en blauw – beperkte oplage van 25
 • Gebleekt – beperkte oplage van 15
 
Papier
 • 426 x 600 mm / 16,7 “x 23,6”
 • Hahnemühle Photorag (308 grs / m2) zwaar, luxe papier
 
Afbeeldingsgrootte
 • 372 x 445 mm
 • 14,6 “x 17,5”
 
Extra’s
 • Met de hand gesigneerd door Mr. Upside / Michiel Nagtegaal
 • Genummerd
 • Handmatig voorzien van een reliëf stempel van het Mr. Upside logo

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.