Uitnodiging met illustratie in circus thema voor eerste verjaardag Liam

Klant
Mr. Upside

De uitnodiging voor een verjaardag hoeft natuurlijk helemaal geen ding te zijn. Maar met twee kids + een papa als Freelance Grafisch Vormgever wordt het wel een dingetje. En omdat Zoë en Liam allebei nog relatief klein zijn, willen we van elke verjaardag een écht feestje maken. Daarom bedenken we elk jaar een thema. En ontwerpen we ook een uitnodiging, gebaseerd op het thema. Dus toen onze zoon Liam zijn eerste verjaardag vierde, moest er natuurlijk iets speciaals komen.

Ontwerp voor eerste verjaardag Liam met illustratie in circus thema door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Tools

Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Diensten

Illustratie
Art Direction

Slapen, eten, spelen, repeat

Kinderen van één jaar hebben ze meestal geen sterke voorkeur voor andere dingen dan slapen, eten en spelen. Liam was geen uitzondering. Dat maakte hem de perfecte klant. Het maakte hem niet uit. Het thema van deze verjaardag was dan ook niet geïnspireerd door Liam. Of onze voorkeuren. Maar kwam voort uit een ordinaire zoektocht op Pinterest.

Snelle ontwerp keuzes

Het ontwerpen van dergelijke uitnodigingen voor een verjaardag is een tijdrovende klus. Toch is het altijd superleuk om te doen. Ook al past het natuurlijk nooit lekker in onze drukke schema’s. De leuke reacties van mensen die we uitnodigingen voor de verjaardag maken veel goed. En omdat wij beide, als freelancers onze eigen bedrijven runnen, kunnen we gelukkig snel ontwerp keuzes maken.

Uitnodiging ontwerp voor eerste verjaardag Liam met illustratie in circus thema door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Concept: Circus

Zo goed dat je ‘m wilt bewaren

Omdat zo’n eerste verjaardag van je kind natuurlijk best een ding is, wil je er ook iets creatiefs van maken. Dat geldt niet alleen voor de interieurstyling maar dus ook voor de uitnodiging. Het moest een vrolijke uitnodiging worden. Persoonlijk ook. En van een dusdanige kwaliteit dat je de uitnodiging graag bewaard voor later.

Circus thema

Het ‘circus’ thema zorgt voor mooie felle kleuren, typische typografie en vintage iconen. Ook communiceer je met het circusthema ook de onderliggende gevoelens als ‘vermakelijk’, ’spannend’ en ‘wow’. Dat maakt ‘circus’ altijd een dankbaar thema om mee te werken als grafisch ontwerper.

Uitnodiging ontwerp voor eerste verjaardag Liam met illustratie in circus thema door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Thema werd ver doorgevoerd

Circus ticket met circus directeur

Omdat het een uitnodiging is, hebben we ervoor gekozen er een ticket van te maken. Dat zorgt meteen voor een opvallende, minder gebruikelijke, lange rechthoekige vorm. En omdat de verjaardag om Liam draaide, hebben we hem een trotse circusdirecteur gemaakt. Compleet met hoed en snor. Het ticket-nummer werd een datum. Op die manier werd het thema goed doorgetrokken. 

Illustratie en ontwerp voor eerste verjaardag Liam met illustratie in circus thema door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Ontwerp voor eerste verjaardag Liam met illustratie in circus thema door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Luxe uitgevoerd zodat een VIP beleving werd gecreëerd

Passende verpakking

De uitnodiging hebben we laten printen op stevig, luxe papier. Een mooie envelop van craft papier werd gekozen als passende verpakking. Een, op maat ontworpen, sticker werd gebruikt om de envelop dicht te plakken.

Very Important Person

Op die manier zorgden we ervoor dat de ontvanger van de uitnodiging een VIP-gevoel kreeg. En dat ben je natuurlijk ook als je op de allereerste verjaardag wordt uitgenodigd!

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.