Giel Beelen Jazz CD Cover illustratie

Klant
Boomerang Cards

Giel Beelen is een bekende Nederlandse radio-DJ. Een van de Nederlandse uitgevers van ansichtkaarten is Boomerang Cards. Ze ‘organiseerden’ in de afgelopen jaaren meerdere lopende ontwerpwedstrijden. Waar ze amateur- en professionele ontwerpers voor uitnodigden om deel te nemen. Niet zozeer voor financieel gewin maar voor het bekende ‘eeuwige roem’. Als Freelance Illustrator leek me dat wel wat, eeuwige roem. Dus ik deed mee.

Jazz compilatie CD Cover Illustratie door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal

Tools

Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Diensten

Illustratie
Art Direction

Externe opdrachtgever

De wedstrijden werden niet alleen gestart door Boomerang zelf, maar bevatten ook opdrachten van andere bedrijven. Eén van die opdrachten was het ontwerpen van een ‘Giel Jazz’ cd-hoes. De CD bevat een compilatie van jazznummers, gecomponeerd door de bekende Nederlandse radio-DJ Giel Beelen.

Jazz compilatie Illustratie voor CD Cover Giel Beelen door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal

Handgetekend in Adobe Illustrator

Authentieke uitstraling

De illustratie is met de hand getekend. In Adobe Illustrator. Met behulp van een Wacom-tablet, en daarna bewerkt in Adobe Photoshop. En dat was een flinke uitdaging. Eerder schreef ik, bij het Bunch of Weirdos project al over dat ik een Wacom niet makkelijk vind met illustreren (wel als vervanging van een muis). Maar in dit geval mocht het een iets authentiekere uitstraling krijgen, dus ik stond mezelf een kleine imperfectie her en der toe.

Illustratie voor op Jazz CD Cover als onderdeel Boomerang Cards wedstrijd

Illustratie voor op Jazz CD Cover als onderdeel Boomerang Cards wedstrijd

Geïnspireerd door tekenoefening

Ononderbroken lijn

Ik werd geïnspireerd door een vrij bekende oefening voor mensen die willen leren tekenen. In die oefening probeert de student om het onderwerp van de tekening te tekenen zonder daarbij de pen of het potlood van het papier te tillen. De hele illustratie wordt zo daarmee één ononderbroken lijn.

 

Giel Beelen illustratie voor op Jazz CD Cover als onderdeel Boomerang Cards wedstrijd

Concept: meerdere onderdelen verbonden door één lijn

De niet-rode draad

De CD is een verzameling Jazz nummers. Van verschillende artiesten. Daarnaast kan Jazz voor een leek complex lijken en uit veel verschillende onderdelen bestaan. Daarom leek het me passend om vier verschillende instrumenten in één lijn (de lijn is een metafoor voor Giel Beelen) met elkaar te verbinden. 

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.