Kerstkaart ‘Designia’

Klant
Designia
Online

Een Kerstkaart stuur je vooral naar familie en vrienden. En wat minder snel naar zakelijke klanten. Toch vind ik het een mooie traditie. Als Freelance Illustrator een Kerstkaart sturen naar mijn relaties. Waarin ik ze een creatief en inspirerend nieuwjaar wens. Deze illustratie is met de hand getekend met potlood, geïnkt met fineliner, vervolgens gescand en voorzien van kleur en typografie in Adobe Photoshop.

Zakelijke kerstkaart met illustratie - Door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg 

Tools

Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Diensten

Illustratie
Art Direction

Zakelijke relatiegeschenken

Zakelijke relatiegeschenken zijn er al jaren. Maar, en misschien ligt dat aan mij, de laatste jaren lijkt het heen-en-weer sturen van flessen wijn en gepersonaliseerde ansichtkaarten wat minder te worden. Mij maakt mij dat eigenlijk weinig uit, maar toch kan ik me voorstellen dat je een zakelijke relatie wilt bedanken voor de mooie samenwerking het afgelopen jaar. Maar om dat nu te doen met de zoveelste fles wijn? Of een standaard, niet gepersonaliseerde ansichtkaart? Als je het doet, mag het ook wel uitstralen dat je er moeite voor deed. 

Zakelijke kerstkaart met illustratie - Door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

In doodle stijl

Nog geen iPad Pro, dus handgetekend

Eind 2011 bedacht ik me dat ik graag wat meer ook mijn illustraties onder de aandacht bij mijn UX/UI Design klanten wilde brengen. En ik wilde een select aantal klanten oprecht bedanken. En dus niet met een saaie, onpersoonlijke fles wijn. Maar met iets bijzonders.

Doodles

Ik besloot een illustratie in mijn eigen unieke doodle stijl te gebruiken. Waar ik jaren later, in de Bunch of Weirdos illustratie en De Koffiejongens verpakking gebruik zou maken van een Apple iPad, werd deze illustratie in 2011 nog ‘old school’ met de hand getekend, ingescand en daarna bewerkt in Adobe Photoshop.

Zakelijke kerstkaart met illustratie - Door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Vol met conceptuele verwijzingen

Visuele metaforen

De illustratie op de Kerstkaart werd niet zo maar op papier gekrabbeld. Er ging een behoorlijke hoeveelheid voorbereiding aan vooraf. Er zitten allerlei verwijzingen en visuele metaforen in.

Vinyl toys

Zo staat het figuur met de propellors voor een ‘helicopter view’ die ik bij de meeste projecten probeer in stand te houden. Er zit een Twitter vogel in, als verwijzing naar Social Media. De lamp is een voor de hand liggende verwijzing naar creativiteit. Het klepje open in het hoofd van een groene worm staat voor creativiteit. Ook werd mijn Wacom tablet meegenomen. Is een inktpot een verwijzing naar illustraties en heb ik de mummy als vinyl toy op mijn bureau staan.

In eigen handschrift

De kaart heb ik laten digitaal laten printen bij een online drukker op luxe papier. En op de achterkant heb ik bij elke klant iets persoonlijks in eigen handschrift geschreven. Zo werd duidelijk dat als de klant mij het vertrouwen kon geven om een opdracht bij mij neer te leggen, ik daar graag wat extra moeite voor wilde doen.  

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.