Robeco infographics / illustraties

Klant
Robeco

Robeco heeft, als top vermogensbeheerder, meer dan 85 jaar ervaring in fondsbeleggingen. Klanten variëren van particulieren en bedrijven tot institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen. Van 2016 tot 2019 werkte ik er als Freelance UX / Visual Designer in een klein team dat dagelijks verantwoordelijk was voor de optimalisatie van Robeco.nl, haar corporate website gericht op particuliere beleggers. Ook maakte ik illustraties, zoals deze infographics.

Infographics illustraties voor Rotterdams top vermogensbeheerder door Freelance Illustrator Michiel Nagtegaal / Mr. Upside uit Voorburg

Tools

Sketch
Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Diensten

Illustratie
Art Direction

Informeren van jonge, particuliere doelgroep over financiën

Naast het User Experience (UX) Design en het User Interface (UI) Visual Design van webpagina’s, leverde ik ook diverse illustraties. Zoals deze infographics. Met als belangrijkste doel het informeren van de jongere, particuliere doelgroep over specifieke financiële onderwerpen. Zoals elke infographic zitten de illustraties boordevol informatie. Naast webpagina’s werden ze ook gebruikt in online campagnes.

Freelance Illustrator Michiel Nagtegaal / Mr. Upside uit Voorburg maakte deze infographics voor een top vermogensbeheerder uit Rotterdam

Jongere, particuliere doelgroep aanspreken

Minder zakelijke uitstraling nodig

Er is bewust gekozen om de illustraties een minder zakelijke uitstraling te geven dan andere merkuitingen. Op deze manier werd de jongere, particuliere doelgroep gemakkelijker bereikt. Hoewel er in de huisstijl zelden illustraties gebruikt, moest de stijl van de infographics natuurlijk passen binnen de merkrichtlijnen. Ook zijn de gebruikte kleuren en typografie eerder in de Robeco huisstijl gedocumenteerd. 

Minder wit, meer kleur

Om de aandacht van een jongere doelgroep beter vast te houden, is het gebruik van het zakelijk wit bijvoorbeeld minder dan in normale huisstijluitingen. 

Robeco infographics illustraties door Freelance Illustrator Michiel Nagtegaal / Mr. Upside uit Voorburg

Robeco infographics illustraties door Freelance Illustrator Michiel Nagtegaal / Mr. Upside uit Voorburg

Verhaallijn als basis voor uitwerking infographics

Op basis van een grote hoeveelheid verschillende bronnen, werd samen met het team een ‘verhaallijn’ per infographic bedacht. Bij de visuele uitwerking van de data werd prettig veel vrijheid geboden.

Robeco infographics illustraties door Freelance Illustrator Michiel Nagtegaal / Mr. Upside uit Voorburg

Sketch als illustratie gereedschap

De ‘We laten je geld praten’ en ‘Millennials’ infographics zijn volledig in Adobe Illustrator opgemaakt. Sketch is gebruikt voor de drie, meer recentere, varianten van de infographic ‘Dat is hoe anderen investeren’.

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.