‘Inner Punk’ illustratie

Klant
Eigen initiatief

‘Inner Punk’ is een illustratie waarin een hoofd (met mohawk/ hanekam) wordt getoond. De Punker heeft een koptelefoon op. Hij heeft de stekker van de koptelefoon in zijn mond. De illustratie werd gemaakt om te verkopen als vinyl sticker in een Mr. Upside webshop.

Illustratie van een Punker met hoofdtelefoon op. Door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Tools

Adobe Draw
Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Diensten

Illustratie
Art Direction

Sticker

De illustratie is eigen werk. Dus niet in opdracht van een klant. Bedoeld als vinyl sticker. Om te verkopen in een eigen webshop. De webshop is inmiddels offline. Maar de webwinkel verkocht mijn eigen illustraties als limited edition art print op zeer luxe papier.

Mr. Upside Dutch Freelance Illustrator Case Study - Inner Punk Illustration Headphones 02 Mr. Upside Dutch Freelance Illustrator Case Study - Inner Punk Illustration Headphones 03

Luisteren naar jezelf en naar anderen

Concept
Het is een ‘long time frustration’ dat mensen vooral ‘zenden’; mensen zijn vooral bezig om hun eigen verhaal te vertellen. Luisteren is een vaardigheid die niet iedereen voldoende beheerst, jammer genoeg. En ‘luisteren’ is zelfs tweeledig. Luisteren naar anderen. En luisteren naar jezelf. De koptelefoon plug in deze illustratie gaat ook vooral over luisteren naar jezelf. 

Mr. Upside Dutch Freelance Illustrator Case Study - Inner Punk Illustration Headphones 04 Mr. Upside Dutch Freelance Illustrator Case Study - Inner Punk Illustration Headphones 05

Metafoor voor luisteren en Adobe Draw

Grafische elementen 
Ik had bij deze ‘Inner Punk’ een grafische uitstraling voor ogen. Zonder al teveel kleur. Iets met een ‘halftone pattern’ en dikke lijnen. Grijzen in het beeld zouden door een ‘halftone pattern’ moeten worden weergegeven.
 
Apple iPad Pro en Adobe Draw
De illustratie werd geschetst en voor het grootste deel afgemaakt op de iPad Pro. Met het tekenprogramma Adobe Draw. Nadat het beeld een bepaald niveau had bereikt, is het ingeladen in Adobe Illustrator op een Desktop en daar verder afgemaakt. Ook werd daar het ‘halftone pattern’ toegevoegd. 

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.