Jonkheer – Logo en huisstijl ontwerp

Klant
Jonkheer Sound & Light Support

Licht- en geluid verhuurbedrijf Jonkheer Sound & Light Support voorziet dance evenementen en muziekfestivals van professionele licht- en geluidsapparatuur, AV systemen en beursstands.

Jonkheer Sound Light Brand Identity Design Case Study - 01Jonkheer Sound Light Brand Identity Design Case Study - 02

Tools

Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Diensten

Brand Identity Design
Communicatieadvies

Paul Jonkheer verhuurt en verkoopt zijn apparatuur niet alleen aan kleine en grote dance evenementen zoals Mysteryland, maar ook aan retail, met winkelketens als Scotch & Soda. Als licht, geluid en video verhuur bedrijf verzorgen ze o.a. het opbouwen van podia op evenementen en neemt hierbij alle zorgen uit handen. Ze leveren additioneel geluid-, video- en lichttechnici om de show productioneel tot het gewenste eindresultaat te maken.

Ook kun je bij Jonkheer terecht voor losse verhuur. Ze werken met- en verhuren uitsluitend de beste merken zoals: L-acoustics, Funktion One, JBL, Pioneer, Martin, DBX, Crown, Avolites, Numark, Showtec, Shure, Allen & Heath, Prolyte, Dateq en VMB.

Paul kwam naar me toe met het verzoek voor het ontwerp van dit logo, na eerder al één van zijn andere bedrijven, Allsound van een logo te hebben voorzien. 

Jonkheer Sound Light Brand Identity Design Case Study - 03 Jonkheer Sound Light Brand Identity Design Case Study - 04

Visuele vertaling van licht en geluid

Het Jonkheer-logo, met zijn sterke focus op typografie, is een echt letterlogo (of woordmerk). De lettervormen zijn subtiel aangepast om de letterlijke uitstraling van licht en geluid weer te geven. Er is bewust gezocht naar een meer luxe maar no-nonsens uitstraling. Op die manier positioneert het bedrijf zich duidelijker in het hogere segment. 

Jonkheer Sound Light Brand Identity Design Case Study - 05 Jonkheer Sound Light Brand Identity Design Case Study - 06

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Stickers om het eigendom te beschermen

Om al zijn technische apparatuur te herkennen en te voorkomen dat dit verloren gaat bij een evenement tussen alle andere aanbieders, werd de ‘J’ als apart beeldmerk in een cirkel op handige stickers gedrukt. Het beeldmerk is geen onderdeel van het logo. Alleen de ‘J’-vorm komt wel overeen met die uit het letterlogo. 

Blacklight

Mooie bijkomstigheid is dat de witte ‘J’-vorm goed opvalt onder blacklight lampen.

Jonkheer Sound Light Brand Identity Design Case Study - 07 Jonkheer Sound Light Brand Identity Design Case Study - 08

Hoe kan ik helpen?

Vers logo, frisse huisstijl of nieuwe visuele richting nodig? Ik denk graag vrijblijvend mee.