KPN Customer Journeys – UX/UI Design

Klant
KPN
Online

KPN vroeg mij in de periode 2007 – 2019 regelmatig als Freelance Senior UX/UI Designer, bij verschillende B2C en B2B design projecten. Nadat ik in 2007 mijn eigen webbureau Supershift had verlaten, werd ik al snel door de Nederlandse telecomgigant gevraagd om te helpen met het dagelijks optimaliseren van de webshop KPN.com. Ik werkte er op diverse projecten, verschillende (online) afdelingen, en in wisselende teams. 

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - KPN UX-UI Design portfolio 1

Tools

Sketch
Invision
Adobe Photoshop
Adobe Illustrator

Diensten

UX/UI Design

Conversieverbetering op detailniveau

De telecom markt spreekt me aan. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het is een dynamische markt, met innovatieve producten. Daarnaast zijn er weinig vergelijkbare webshops in Nederland. De teams zijn er groter en bestaan uit meer specialisten. Dat zorgt ervoor dat ze echt op detailniveau naar de conversie verbetering en het UX Design kunnen kijken.  

Verbetering van klantreizen

Natuurlijk werkte ik in de genoemde periode niet aaneengesloten bij het telecombedrijf. Soms deed ik een jaar hele andere ontwerpprojecten. Maar het doel was bijna altijd hetzelfde; de belangrijkste customer journeys verbeteren. Van oriëntatie-pagina’s en Product Detail pagina’s tot ‘bestelflows’.

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - KPN UX-UI Design portfolio 2

De rol van Designer verandert door de jaren heen

Webstudio

Het doel van de design projecten was eigenlijk altijd hetzelfde. De klant helpen bij het online bestellen. In 2007 werden de termen User Experience en User Interface nog niet veel gebruikt. Die werkzaamheden liepen toen ook veel meer door elkaar heen. Alle designers in de KPN Webstudio hadden dezelfde functietitel. Projecten werden onderling verdeeld.

In 2019 is die situatie drastisch veranderd. UX Design wordt als een eigen specialisme gezien. Agile werken met Scrum is de norm. Mijn rol in het Online Consumer Market team was veel meer die van UI/Visual Designer. Minder analytisch. En minder gericht op verbetering van UX en conversie verbetering. Meer op de doorvertaling van campagnes. Op ‘mooie plaatjes’.

Enkele belangrijke projecten
  • Online introductie van Apple iPhones
  • Herontwerp van de belangrijkste customer journeys in de webshop met mobiele telefoons
  • Introductie en online doorvertaling van een nieuwe merkstijl
  • Overgang en afbouw van het merk Hi naar moederbedrijf KPN
  • Redesign van het KPN Forum en KPN Blog.

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - KPN UX-UI Design portfolio 3

UX/UI Design voor een website of app nodig?

Neem gerust contact op! Ik heb momenteel ruimte voor nieuwe UX/UI Design opdrachten.