Lyla Coach Android App UX/UI Design Conversational Interface

Klant
Lyla Coach

Een ‘Conversational UI (User Interface)‘ vormde de kern van de Lyla Coach slaap app. Slaap, slapen (en in slaap vallen) is voor veel mensen niet een natuurlijk onderdeel van elke dag. De Lyla Slaap Coach app bood slaaptraining aan, op basis van vijf jaar wetenschappelijk onderzoek door de Universiteit van Utrecht naar slaapproblemen. Als Freelance UX/UI Designer ontwierp ik het UX/UI Design van deze Android app.

Slaap app Lyla Coach Android App UX/UI Design en Conversational UI door Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal

Tools

Sketch
Invision
Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Diensten

Brand Design
Art Direction
UX/UI Design

Conversational UI

De basis van de app is een virtuele slaapcoach. Het belangrijkste doel van deze coach is op een zo natuurlijk mogelijke manier te communiceren met gebruikers. Deze zogenoemde ‘Conversational UI‘ was daarom een belangrijk onderdeel van het project. Ik werd benaderd om het UX Design en de gebruikersinterface (UI Design) van de Android app te verbeteren.

Informatiestructuur en Visual Design

Eén van de eerste dingen die ik daarom in overleg met de klant oppakte, was het verbeteren van de informatiestructuur. Wat resulteerde in een veel betere app-navigatie. Verder werd de huisstijl en merkidentiteit naar een professioneler niveau getild. En werd er goed gekeken naar de conversaties (Conversational UI) die de bot met klanten zou hebben.

Conversational UI van slaap app Lyla Coach Android App - UX/UI Design door Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal

Conversational UI

Programma van zes weken

De app is eigenlijk een virtuele slaap coach, die de Conversational UI gebruikt om te zien waar dingen kunnen worden goedgekeurd met betrekking tot slapen en in slaap vallen. Op basis van de antwoorden van de gebruiker worden concrete oplossingen voorgesteld. In een programma van zes weken wordt de cliënt meegenomen naar aanzienlijke verbeteringen in het slapen.

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Slaap app Lyla Coach Android App UX/UI Design en Conversational UI door Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal

Discipline

Conversaties dienen de juiste snaar te raken

De virtuele coach vraagt de klant/patiënt om een aantal weken lang hun slaapritme bij te houden. Op basis van die data wordt een behandelplan opgesteld. En met behulp van de conversaties die de virtuele coach Lyla, met de patiënt voert, wordt bekeken waar er zaken misgaan. Er is vijf jaar aan wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Utrecht in de Android app gestopt. Om mensen te helpen met de discipline om de behandelperiode van zes weken af te maken, was de Conversational UI onmisbaar. 

UX/UI Design voor een website of app nodig?

Neem gerust contact op! Ik heb momenteel ruimte voor nieuwe UX/UI Design opdrachten.