CRM software MailingCube – UX/UI Design

Klant
Synocom

Een nieuwe CRM tool van internetbureau Synocom (nu Youwe) heette MailingCube. Een UX/UI Design was nodig. Eigenaar Rob Wiek vroeg mij daarom om het UX/UI ontwerp van een landingspagina te verzorgen. De ‘One Page’-website zou een nieuwe dienst van Synocom promoten.

CRM software Mailing Cube voor Synocom / Youwe door Freelance UX/UI Designer uit Voorburg

Tools

Adobe Photoshop
Adobe Illustrator

Diensten

UX/UI Design
Logo ontwerp
Communicatieadvies

Mailing Cube

De nieuwe dienst kreeg de naam ‘Mailing Cube’. En was in feite een Customer Relations Management (CRM) tool; een set van verschillende functionaliteiten zoals het versturen van nieuwsbrieven, sms’jes, het opzetten van online enquêtes, een e-commerce connector en een Sugar CRM Leads Converter. Veel verschillende functionaliteiten in één UX/UI Design maakte dit tot een flinke uitdaging. Gelukkig mocht ik los gaan op het Visual Design. 

Mr.Upside ontwikkelde UX/UI Design voor een MailingCube  - een software pakket met e-mail functionaliteiten

Online huisstijl gebaseerd op een kubus

One Page Website design

Dit specifieke project voor Synocom (ik deed er meerdere) was primair gericht op het ontwikkelen van een One Page webpagina. Het ontwerpen van een online huisstijl was daarom helaas ‘bijzaak’ en er was ook feitelijk geen ruimte voor in het budget. 

E-mail

Omdat er toch een logo / beeldmerk nodig was, werd het creatieve concept simpel gehouden. De merkidentiteit werd rond een 3D weergave van een kubus gebouwd. En doordat het diensten-assortiment gebaseerd was op allerlei e-mail functionaliteiten, werd het een kubus in de vorm van een e-mail icoon.

Paars

Synocom had destijds paars als één van de belangrijkste huisstijl-kleuren. Die kleur is overgenomen in de kubus. Rob Wiek gaf aan een donkere site voor ogen te hebben. Die donkere achtergrond stond voor de donkere, ondoorzichtige CRM markt. Waarin MailingCube een lichtpuntje was. 

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Mr.Upside ontwikkelde UX/UI Design voor een MailingCube  - een software pakket met e-mail functionaliteiten

Art direction: rijk, compleet en verzadigd

Omdat de Mailing Cube CRM software een veelvoud aan CRM diensten en data bevat, besloten we precies dat te benadrukken. Er is daarom gekozen voor een rijk kleurenschema. Aangevuld met opvallend licht.

Mailing Cube CRM Software UX UI Design - Mr. Upside Freelance UX/UI DesignerCRM Software Mailing Cube UX UI Design - Mr. Upside Freelance UX/UI Designer

Veel grote kleurrijke afbeeldingen

Het verkeer naar de site zou naar verwachting niet persé van organische maar wel van andere bronnen komen. Daarom is er voor gekozen om grote visuals te gebruiken. Grote kleurrijke afbeeldingen naadloos onder elkaar geplaatst.

UX/UI Design voor een website of app nodig?

Neem gerust contact op! Ik heb momenteel ruimte voor nieuwe UX/UI Design opdrachten.