MJR TOM UX/UI re-design website

Klant
Reason Online Marketing

MJRTOM is bekend van de opvallende backpacks met vlag, op evenementen, festivals en concerten. Mark Graatsma is Managing Director van Reason, een online marketing bureau uit Den Haag. Hij benaderde Mr. Upside met de vraag of deze ondersteuning kon bieden bij het ontwerpen van de website van MJR TOM. Reason adviseert en begeleidt haar klanten vooral op strategisch en uitvoerend vlak. Ze zorgen voor meer naamsbekendheid, extra website traffic, meer leads en sales.

Mr. Upside Dutch Freelance UX-UI Designer Case Study - MJRTOM - 01

Tools

Sketch
Invision
Adobe Photoshop

Diensten

UX/UI Design

MJRTOM

Dat doen ze ook voor MJRTOM. MJRTOM is bekend van de opvallende backpacks met vlag, op evenementen, festivals en concerten. Opgericht in 1996, zijn ze al meer dan 20 jaar specialist in mobiele catering services. Mobiele catering betekent extra service aan de bezoekers van een evenement. En daardoor omzettoename voor de opdrachtgever door een extra verkoopmoment.

Mr. Upside Dutch Freelance UX-UI Designer Case Study - MJRTOM - 02 Mr. Upside Dutch Freelance UX-UI Designer Case Study - MJRTOM - 03

Beperkte set van drie templates, alléén als Desktop variant

Beperkt budget

Website ontwikkeling is niet de core business van Reason. Maar het is wel onderdeel van de diensten die worden aangeboden. Mede daardoor was er niet veel budget beschikbaar voor dit specifieke project van MJR TOM. In overleg werd daarom besloten een zeer beperkte set van drie website templates te ontwerpen. En deze templates alléén in een Desktop variant op te leveren.

Reason heeft zelf website development beschikbaar in huis. En was daardoor in staat het aangeleverde UX/UI ontwerp snel door te vertalen naar een werkende responsive wesite.

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Mr. Upside Dutch Freelance UX-UI Designer Case Study - MJRTOM - 04

Scheiding van de denkprocessen zorgt voor een beter resultaat

Wireframes / UX Design

Ik geloof in het scheiden van denkprocessen. UX Design is vandaag de dag echt een ander vakgebied dan Visual Design / UI Design. Door deze te scheiden, ontstaat een eindresultaat met een hogere kwaliteit. Ik leverde dan ook een volledige website voor MJRTOM op. Met voor elke pagina een wireframe. Dat maakte goed duidelijk waarom welke informatie op een bepaalde plek in de customer journey thuishoort.

Mr. Upside Dutch Freelance UX-UI Designer Case Study - MJRTOM - 05 Mr. Upside Dutch Freelance UX-UI Designer Case Study - MJRTOM - 06

Visual Design / UI Design

Zonder uitgebreide huisstijlgids

Vervolgens is door Mr. Upside kort gezocht naar de juiste uitstraling. MJRTOM had ten tijde van het ontwerp geen uitgebreide huisstijlgids ter beschikking. Na een keuze door Reason leverde Mr. Upside drie key-templates op, gebaseerd op de eerder gemaakte wireframes en op verzoek van Reason alleen in Desktop variant.

UX/UI Design voor een website of app nodig?

Neem gerust contact op! Ik heb momenteel ruimte voor nieuwe UX/UI Design opdrachten.