Multizorg VRZ logo, huisstijl en drukwerk ontwerp

Klant
Multizorg VRZ

Multizorg VRZ beheert op professionele wijze de zorginkoop en contractering voor verschillende Nederlandse zorgverzekeraars. Multizorg VRZ verzorgt de landelijke zorginkoop en contractering voor zorgverzekeraars a.s.r., ONVZ, Eno en Zorg en Zekerheid. Kwaliteit, prijs en toegankelijkheid van de zorg staan daarbij centraal. Ik werd gevraagd om het logo, de huisstijl en het drukwerk te ontwerpen.

Multizorg VRZ logo, huisstijl en drukwerk ontwerp door Freelance Brand Identity Designer MrUpside

Tools

Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Diensten

Brand Identity Design
Communicatieadvies
Drukwerkbegeleiding

Conventionele communicatie

De zorgsector heeft een vrij eenduidige uitstraling in Nederland, maar ook internationaal. Frisse kleuren zoals blauw en lichtgroen worden vaak gebruikt. Omdat Multizorg VRZ zich richt op het bij elkaar brengen van zorgverzekeraars, is het niet nodig om ‘tegen de stroom in te zwemmen’ of om op te vallen. Conventies in communicatie zijn hier juist het doel. Niet iets dat moet worden vermeden.

Menselijke zorg

En ondanks dat zorg draait om mensen; het een menselijke dienstverlening is, wilde Multizorg een zakelijke, strakke uitstraling. Om daarin niet teveel door te slaan, is het beeldmerk is  bewust rond en vriendelijk gehouden.

Multizorg VRZ logo, huisstijl en drukwerk ontwerp door Freelance Brand Identity Designer MrUpside

Betrouwbaarheid en voorspelbaarheid

Hetzelfde geldt voor de vormentaal in het logo en de typografie. Betrouwbaarheid en een zekere mate van voorspelbaarheid zijn in dit geval wenselijk.

Stevige typografie

Er is daarom gekozen voor een hoofdletter ‘M’ die stevig met beide benen op de grond staat. Ook is de ruimte tussen de lettervormen (spatiëring) beperkt gehouden om voor een compacte, stevige en solide uitstraling te zorgen. De ‘z’ is zakelijk en scherp gehouden en de vormentaal van de ‘o’ en de ‘g’ is vergelijkbaar met die van het beeldmerk; volledig rond. 

Multizorg VRZ logo, huisstijl en drukwerk ontwerp door Freelance Brand Identity Designer MrUpside

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Omarming

Daarom is het logo opgebouwd uit basisvormen; de omarmende cirkels. De cirkels stellen de verzameling elementen (zorgverzekeraars) voor. Het icoon is tevens een abstracte weergave van mensen die zorg verlenen; de zorgverlener die een andere zorgverlener helpt en metaforisch ‘omhelst’.

Hoe kan ik helpen?

Vers logo, frisse huisstijl of nieuwe visuele richting nodig? Ik denk graag vrijblijvend mee.