O’Neill Global webshop – UX/UI Design

Klant
O’Neill
Online

De internationale webshop van O’Neill had een re-design nodig. Ik werd benaderd door Jerome Orlemans van Bizzmagic. Met de vraag wat ik als Freelance UX/UI Designer voor O’Neill kon betekenen, bij het verbeteren van de e-commerce-activiteiten van het iconische surf- en snowboard merk. 

O'Neill global webshop re-design UX UI Design door Mr. Upside Freelance UX/UI Designer

Tools

Adobe Photoshop
Adobe Illustrator

Diensten

Art Direction
UX/UI Design

Totaal re-design

Toen ik Jerome sprak, was er net een herontwerp van de O’Neill webshop live gegaan en zag hij nog ‘mogelijkheden voor het verbeteren van de customer journey‘ binnen de huidige webshop. Uiteindelijk is de hele webshop door ons opnieuw ontworpen.

Bizzmagic Online Marketing

BizzMagic biedt praktische (online) marketingexpertise. Het bedrijf bestaat uit ervaren interim professionals met een bewezen trackrecord in marketing, CRM en sales. Nieuwe strategieën en concepten zijn met succes geïmplementeerd bij verschillende gerenommeerde bedrijven.

Mr. Upside Freelance UX/UI Designer Case Study - O'Neill global webshop re-design UX UI Design

Art direction: visueler, ruimer en stoerder

Beter gebruik van bestaande fotografie

Voor photoshoots met hun surf- en snowboard kleding, maakte O’Neill in het verleden dankbaar gebruik van bekende (extreme sports) atleten. Die bijzondere fotografie was in de oude webshop nauwelijks te vinden. Terwijl het de marktpositie van het merk feilloos weergeeft. Mijn ontwerp van de nieuwe webshop maakte beter gebruik van deze beelden. De beelden maakten het ontwerp van de webpagina’s veel visueler en minder technisch en functioneel. 

 

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Mr. Upside Freelance UX/UI Designer Case Study - O'Neill global webshop re-design UX UI Design

Naast Visual Design ook verbetering UX Design

Responsive grid

Bijzonder in het zojuist uitgevoerde re-design was dat het niet responsive was. Daarom werd er direct door ons een responsive grid geïntroduceerd. De webpagina’s werden zo beter weergegeven op allerlei andere apparaten dan alleen desktops. Naast een grondige visuele re-styling zijn ook de belangrijkste ‘customer journeys‘ en bestelflows van O’Neill herontworpen met het oog op conversie verbetering.

UX/UI Design voor een website of app nodig?

Neem gerust contact op! Ik heb momenteel ruimte voor nieuwe UX/UI Design opdrachten.