Ontwerp cartoon karakters Tuimelaer zwemschool

Afbeelding 1 van 5 - Ontwerp cartoon karakters Zwemschool De Tuimelaer in Scheveningen

Afbeelding 1 van 5 - Familiefoto cartoon karakters Zwemschool De Tuimelaer in Scheveningen

Afbeelding 3 van 5 - Voorzijde multomap cartoon karakters Zwemschool De Tuimelaer in Scheveningen

Afbeelding 4 van 5 - Skill set kaart met één van de vijf cartoon karakters van Zwemschool De Tuimelaer in Scheveningen

Afbeelding 5 van 5 - Skill set kaart met één van de vijf cartoon karakters van Zwemschool De Tuimelaer in Scheveningen

Online bureau 'Helder Marketing' vroeg me om drukwerk van één van klanten, zwemschool De Tuimelaer in Scheveningen / Den Haag, te re-designen. 

Werkelijke behoefte
Kort onderzoek leerde dat de werkelijke behoefte niet alleen bij nieuw drukwerk lag. Ik bedacht een creatief concept waarbij het niveau van de leerlingen gevisualiseerd wordt door cartoon karakters. Elk van de zes ontworpen cartoon karakters heeft verschillende zwemkwaliteiten die overeenkomen met de voortgang van elk kind dat zwemles krijgt. 

Naarmate het kind vordert met de zwemlessen en nieuwe vaardigheden opdoet, 'zwemt' een ander cartoon karakter met het kind mee. Bij het bereiken van het zwemdiploma beheerst de leerling alle 'skills' van alle cartoon karakters.

De dolfijn/tuimelaar, gebaseerd op het logo van de zwemschool, werd opnieuw vormgegeven in combinatie met het logo zelf. De dolfijn staat voor het einddoel van alle zwemlessen. 

De vector illustraties zijn gemaakt in Adobe Illustrator om de kwaliteit in het drukwerk zowel als online te waarborgen. 

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u professionele illustraties nodig voor een eigen project, klant of merk? Of heeft u vragen over dit specifieke project of mijn huidige beschikbaarheid als freelance illustrator? Ik help graag! 

Mijn contactgegevens staan onderaan deze pagina.