Robeco website UX/UI + Android app design

Klant
Robeco
Online

Robeco is een topvermogensbeheerder met meer dan 85 jaar ervaring in fondsbeleggingen, met klanten variërend van particulieren en bedrijven tot institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen. Van juni 2016 tot juli 2019 werkte ik er als Freelance UX & UI Designer. Ik leverde UX/UI Design, Art Direction, communicatieadvies en enkele illustraties.

Screenshot Robeco Actueel webpagina UX/UI Design en conversie optimalisatie door Freelance Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal Screenshot Robeco App UX/UI Design en conversie optimalisatie door Freelance Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal

Tools

Sketch
Invision
Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Diensten

Art Direction
Communication Consultancy
UX/UI Design
Illustration

Als Freelance UX designer maakte ik deel uit van een klein, maar toegewijd, team dat verantwoordelijk is voor de online marketing en optimalisatie van de websites Robeco.nl en Robeco.com. De opdracht was part time.

In nauwe samenwerking met het Robeco team

Ik werd gevraagd het ontwerp van complexere User Flows (klantreizen), individuele webpagina’s en diverse kleine en grote pagina onderdelen te verbeteren. Ik beoordeelde de bestaande vormgeving en besprak de gesignaleerde knelpunten met het team. Een passende oplossing werd bedacht, die vervolgens door mij werd vormgegeven. Zo beoordeelde ik de bestaande vormgeving van de Nieuwspagina, mobiele app, Deposit Flow, E-mail sjablonen voor onder andere de nieuwsbrief, de Fonds Selector en een groot aantal Online Marketing pagina’s.

Screenshot Robeco.nl Fonds Selector webpagina door Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg

Freelance UX/UI Design flexibel op afroepbasis

Klein, toegewijd team

Het team waar ik deel van uitmaakte, bestond uit online marketeers, een externe tekstschrijver, Interaction Designer en werkte nauw samen met Content Managers en Front-end en Back-end developers. De samenwerking verliep uiterst prettig. Er werd veel vrijheid geboden en mijn ervaring en expertise als Designer werd gerespecteerd. Ook heb ik duidelijk het verschil kunnen maken met de voorgestelde verbeteringen. 

Flexibel inzetbaar

Mijn inzet was gebaseerd op ‘afroepbasis’. Met één vaste dag in de week op het kantoor in het centrum van Rotterdam. Een flexibele oplossing die goed werkte voor beide partijen.

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - Robeco Customer Journeys Website optimalisations UX UI Design 4Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - Robeco Customer Journeys Website optimalisations UX UI Design 5

Infographics en andere illustraties

Naast Visual Design en UX & UI Design leverde ik eerder ook illustraties, iconen en infographics.

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - Robeco Customer Journeys Website optimalisations UX UI Design 6

UX/UI Design voor een website of app nodig?

Neem gerust contact op! Ik heb momenteel ruimte voor nieuwe UX/UI Design opdrachten.