Strip ‘Delft 750 jaar’

Klant
Stripwinkel Bul Super

Delft organiseerde ooit een serie Stripwedstrijden, via stripwinkel Bul Super. Elk jaar één. Met elk jaar een ander thema. Lang geleden in 1996, ik was toen 21, was het thema ‘Delft 750 jaar’. Met goede vriend Robert-Jan Langenberg nam ik deel aan de Delftse Stripwedstrijd. Hij schreef het scenario, ik maakte de tekeningen.

Delft Stripwedstrijd met thema Delft 750 jaar - Inzending van strip door Freelance illustrator Mr. Upside/Michiel Nagtegaal

Tools

Papier
Inkt
Halftone patroon plakfolie

Diensten

Illustratie

Delft vierde jubileum jaar: 750 jaar

Eerder deed ik alleen mee en had al prijzen gewonnen. In 1996 bestond Delft, waar ik geboren was en nog woonde, 750 jaar. Daarom was dat ook het thema van de tekenwedstrijd. En Delft is ook de stad waar stripwinkel en mede-organisator van het evenement, Bul Super, is gevestigd.

Delft Stripwedstrijd met thema Delft 750 jaar - Inzending van strip door Freelance illustrator Mr. Upside/Michiel Nagtegaal

Superscherpe lijnen en halftone patroon plakfolie

Getekend op A2-formaat

Om super scherpe tekeningen te krijgen, werd elke helft van de uiteindelijke A4-pagina op een A3-vel papier getekend. De 2 x 2 helften werden vervolgens aan elkaar geplakt en gekopieerd om het maximale aantal van twee A4-pagina’s te krijgen.

In zwart-wit

Het gebruik van kleur was helaas niet toegestaan. Het maken van de strip werd er makkelijker door. En het halen van de deadline van vier weken ook. Maar de restrictie leverde nóg een kans op. Kleuren mochten niet. Grijstinten wel. Maar ik zou ook een kopieermachine nodig hebben. De verkleining van de tekeningen was, in 1996 als 21-jarige met beperkt budget, anders niet makkelijk voor elkaar te krijgen. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat vellen plakfolie met halftoon patronen ook prima standhielden op de kopieermachine.

We wonnen de eerste prijs.

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.