Strip 'Delft 750 jaar'

Afbeelding 1 van 2 - Blad 1 van 2 strip 'Delft 750 jaar' winnende inzending Delftse stripwedstrijd

Afbeelding 2 van 2 - Blad 2 van 2 strip 'Delft 750 jaar' winnende inzending Delftse stripwedstrijd

Afbeelding 2 van 2 - Blad 2 van 2 strip 'Delft 750 jaar' winnende inzending Delftse stripwedstrijd

Lang geleden in 1996, ik was toen 21, deed ik samen met goede vriend Robert-Jan Langenberg mee met de Delftse Stripwedstrijd. Hij schreef het scenario, ik maakte de tekeningen. 

Eerder deed ik op eigen gelegenheid al mee en viel toen al in de prijzen. In 1996 bestond mijn geboortestad Delft 750 jaar. Dat was ook thema van de Stripwedstrijd. En Delft tevens de stad waar stripwinkel en organisator Bull Super was gevestigd.

Om superscherpe tekeningen te verkrijgen werd elke helft van de uiteindelijke A4 pagina getekend op een A3 vel papier. Daarna werden de 2 keer 2 helften aan elkaar geplakt en gekopieerd om het maximale aantal van twee A4'tjes te krijgen.

Er mocht geen kleur gebruikt worden. Om toch mooie grijswaarden na kopiëren te krijgen, gebruikte ik plakvellen met grafische patronen. 

We wonnen de eerste prijs. 

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u professionele illustraties nodig voor een eigen project, klant of merk? Of heeft u vragen over dit specifieke project of mijn huidige beschikbaarheid als freelance illustrator? Ik help graag! 

Mijn contactgegevens staan onderaan deze pagina.