Supershift webbureau – logo en huisstijl ontwerp

Klant
Supershift

Full-service internetbureau Supershift ‘schakelt’ uw bedrijf in een hogere versnelling! In 2000, tijdens de opkomst van internet, startten Marc Molenwijk en ik een webbureau, Suburban Media.

Supershift Webbureau Brand Identity Design door Freelance Brand Identity Designer Mr. Upside uit Voorburg - 00

Tools

Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Diensten

Brand Identity Designer
Art Direction

Webbureau Suburban Media

De naam “Suburban” was een verwijzing naar de Delftse buitenwijken waar wij zelf woonden. We positioneerden onszelf als de ‘gewone man’. Benaderbaar, eerlijk en laagdrempelig. Die kwaliteit levert, zonder al te veel poespas eromheen.

Het kostte wat nachten slaap. Regelmatig zagen we samen de zon weer op komen. Maar, met ambitie en doorzettingsvermogen slaagden we erin de ‘side business’ om te zetten naar een succesvol full-service internetbureau. Het werd serieus. En we zegden onze vaste baan op. 

Heel ander speelveld

Op zoek naar meer mogelijkheden om te groeien, haalden we Koen Borgman over om als derde partner in de onderneming te stappen. Met behulp van zijn waardevolle netwerk bracht hij andere klanten binnen.Een hoger segment. In een heel ander speelveld. We waren niet meer de jongens die vanuit onze huizen in de buitenwijk websites maakten. Suburban Media was een écht bureau geworden. Met een naam die niet meer bij ons pastte.

Supershift

Suburban Media werd Supershift. Een passende naam. Omdat we, mede dankzij het netwerk en de ervaring van Koen, in de hoogste versnelling waren geschakeld; met grotere klanten en meer personeel tot gevolg. Maar vooral omdat we klanten de hoogste versnelling van hun bedrijf konden aanbieden. Een ambitieuze naam voor een ambitieus bureau.

Supershift Webbureau Brand Identity Design door Freelance Brand Identity Designer Mr. Upside uit Voorburg - 01

Creatieve vrijheid

In 2007 waren zaken echt anders

Onze rol in het bedrijf was duidelijk veranderd. Meer sturend. Ik kon me niet meer altijd met de inhoud bemoeien. Door het hoge tempo was ik opgebrand. En thuis niet de allerleukste partner. Ik wilde rust. En meer creatieve vrijheid. Niet alles voor meer geld doen. Gewoon weer mooie dingen maken.

Design als zoete topping van techniek 

Het waren vooral technische werkzaamheden waar het meeste geld mee werd verdiend. Design was de zoete topping van techniek geworden. Als Creatief Directeur merkte ik dat klanten andere behoeften hadden. Er politiek werd bedreven. Soms waren er dagen dat positiviteit ver was te zoeken. Ik moest weg.

Marc en Koen zijn doorgegaan en hebben Supershift laten groeien tot het geweldige bedrijf wat het nu is. Met een leuk toegewijd team en mooie klanten.

Supershift Webbureau Brand Identity Design door Freelance Brand Identity Designer Mr. Upside uit Voorburg - 02

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Creatief concept

‘Shift’-toets

Het concept van een ‘super shift’ staat voor de ambitie om de allerbeste oplossing te leveren. Bedrijven in de allerhoogste versnelling te brengen. De ‘super’ in Supershift is een knipoog met zelfspot richting allerlei superlatieven. Een metafoor voor het verschil maken. En het was tegelijk een uitdaging aan onszelf. Hoe konden we voor de klant de superstatus bereiken? Super kwaliteit en service.

‘Unlock’ potentie

De ‘shift’ is natuurlijk de beweging die je voor klanten kunt maken. Maar, interessanter, het was ook een sterke verwijzing naar de ‘shift’-toets op een toetsenbord. Waar het toetsenbord ons gereedschap als IT’ers is. Ons wapen. En communicatiemiddel met internet. De ‘shift’-toets maakt dingen groter. Maar zorgt ook voor het ‘unlocken’ van een interessante onderlaag die niet direct zichtbaar is. 

Supershift Webbureau Brand Identity Design door Freelance Brand Identity Designer Mr. Upside uit Voorburg - 03

Zware kwaliteit

Met Supershift waren we erop gebrand top talent in ons vakgebied binnen te halen. Zware, degelijke kwaliteit mensen. Betrouwbaar. Stevig in de schoenen. De extra zware ‘slab’-typografie staat voor sterke schouders. De solide service. Betrouwbaarheid. eEn het zware gewicht van talent binnen Supershift. 

Hoe kan ik helpen?

Vers logo, frisse huisstijl of nieuwe visuele richting nodig? Ik denk graag vrijblijvend mee.