T-Mobile.nl corporate webshop re-design – UX/UI Design

Klant
T-Mobile

T-Mobile had inmiddels bijna vijf jaar hun huidige website nauwelijks vernieuwd. Natuurlijk was de content up-to-date. Maar een grondige restyling van de vormgeving was al lang niet uitgevoerd. Ook was er geen kritische blik op het UX/UI Design van bijvoorbeeld Product Detail pagina’s geworpen. Als Freelance UX/UI Designer werd ik gevraagd te helpen.

T-Mobile telecom provider corporate webshop UX/UI Design restyling door Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal

Tools

Adobe Photoshop
Adobe Illustrator

Diensten

Art Direction
UX/UI Design

Senior Project Manager en eigenaar van webbureau Conceptenzo, Roy Nikkelen, had net een uitgebreid website re-design en merkstijl-proces begeleid bij KPN toen hij door T-Mobile werd gevraagd om daar ook de corporate website / webshop opnieuw te ontwerpen. Roy benaderde mij en designer / front-end developer Sebastiaan Biesheuvel om dit proces samen met T-Mobile aan te pakken.

T-Mobile telecom provider corporate webshop UX/UI Design restyling door Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal

Art direction: fris, ruimer en eigentijds

De briefing van T-Mobile was eenvoudig. Maak de website en webshop fris en eigentijds. De oude website voelde benauwd, klein en beperkt aan door het veelvuldige gebruik van allerlei randen en kaders. Ook was de typografie klein en niet meer van deze tijd.

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Mr. Upside Freelance UX/UI Designer Case Study - T-Mobile Internet Provider corporate website webshop UX-UI re-design

Oplossingen

Meer witruimte slimmer gebruikt

Door de kaders en randen te verwijderen, meer witruimte te gebruiken, witruimte op een slimme manier in te zetten en een grotere header visual te gebruiken, ontstond er een lichte, frisse en ruim opgezette webshop. Door ook kritisch te kijken naar de hoeveelheid content en de opbouw ervan, kreeg de webshop al snel een betere uitstraling. Ook is er goed gekeken naar een andere hoofdnavigatie.

Mr. Upside Freelance UX/UI Designer Case Study - T-Mobile Internet Provider corporate website webshop UX-UI re-design

Nieuwe huisstijl

De meeste projecten lopen niet helemaal zoals gepland. Toen we met dit project al een eind onderweg waren werd een nieuw T-Mobile logo en nieuwe huisstijlregels aangeleverd vanuit het moederbedrijf in Duitsland.

UX/UI Design voor een website of app nodig?

Neem gerust contact op! Ik heb momenteel ruimte voor nieuwe UX/UI Design opdrachten.