Verjaardag poster met illustratie ‘Dubbel klikken’

Klant
Eigen initiatief

Deze verjaardag poster met illustratie ‘Niet vergeten te dubbelklikken’ was een origineel en creatief verjaardagscadeau voor Supershift compagnon Marc Molenwijk. Illustreren en tekenen is altijd al een passie geweest. Hoe mooi is als je het kunt inzetten voor een mooi cadeau aan je beste vriend en compagnon?

Verjaardag poster met illustratie Dubbelklikken voor als cadeau voor verjaardag vriend door Freelance Illustrator Mr. Upside / Michiel Nagtegaal

Tools

Adobe Illustrator

Diensten

Illustratie

Er is méér dan alleen hard werken

De illustratie was bedoeld als een vriendelijke herinnering dat er méér is dan alleen hard werken. En de poster was hard nodig. Marc en ik werkten toen nauw samen aan ons startende webbureau Supershift en vaak tot in de vroege uurtjes. Onze relaties kwamen daardoor soms wat onder druk te staan. En voor mijzelf betekende het illustreren een welkome afwisseling op de UX/UI Design werkzaamheden voor het eigen webbureau. Tijdens het tekenen verlies het gevoel voor tijd. En ruim ik bewust en onbewust mijn hoofd op.

Stijl

Het mooie aan zelf geïniteerd werk is verder dat er geen restricties zijn. Ik hou van die creatieve vrijheid. De illustratie is dan ook in een stijl die helemaal bij mij past. Ik wilde vroeger al striptekenaar worden. En het meedoen aan de jaarlijkse Delftse stripwedstrijden was dan ook niet zonder succes. 

Uitgeprint en ingelijst

De afbeelding toont een cartoon versie van Marc die zijn toenmalige vriendin (nu vrouw) vanuit een bureaustoel bespringt. De tekening werd op papier geschetst en vervolgens volledig opnieuw opgebouwd als vector illustratie in Adobe Illustrator. Het mooie van een vector illustratie is dat de lijnen haarscherp blijven. En door hier en daar schaduw toe te voegen, ontstaat al snel een prettige dieptewerking. De illustratie werd geprint als verjaardag poster en ingelijst als cadeau gegeven. 

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.