Webshop UX/UI Design ‘Goedkopermet’ webshops

Klant
Goedkopermet

Webshop Goedkopermetled verkoopt allerlei lampen. Michael Klein, eigenaar van de webshop, benaderde mij met de vraag om een nieuwe (online) merkidentiteit en de UX/UI van de webwinkel te ontwerpen. Met in het achterhoofd dat hetzelfde logo, huisstijl en UX/UI ontwerp ook voor andere webshops in dezelfde serie kon worden gebruikt. 

UX/UI Design van webwinkel Goedkopermetled. Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg maakt het ontwerp

Tools

Adobe Photoshop
Adobe Illustrator

Diensten

Brand Identity / Logo Design
Art Direction
UX/UI Design

Goedkopermetled

De bestaande webshop ‘Goedkopermetled’ verkoopt led lampen en verlichting accessoires. ‘Goedkoper’ houdt in dat de webshop zich positioneert als een online prijsvechter. Maar Goedkopermetled wil ook een groener en eco-vriendelijker alternatief bieden en promoten voor normale verlichting.

UX/UI Design van webwinkel Goedkopermetled. Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg maakt het ontwerp

Logo, huisstijl en UX/UI Design

Naast het logo en de online huisstijl moest ook de Magento webwinkel Goedkopermetschakelmateriaal worden ontworpen. Met andere woorden, de winkel verkoopt lichtschakelaars en accessoires, maar dan van een groot aantal leveranciers. Met veel aanverwante producten en benodigdheden. Al snel werd duidelijk dat het een uitdagend project zou worden.

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

UX/UI Design van webwinkel Goedkopermetled. Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg maakt het ontwerp

Modulair opgebouwd op veel producten te huisvesten

Ik ontwierp de webshop vanzelfsprekend met het oog op groei. Modulair dus. Met de mogelijkheid om in de toekomst veel nieuwe producten en productcategorieën toe te voegen. Het UX/UI Design moest een grote hoeveelheid en verscheidenheid aan producten aankunnen. Dat vertaalde zich in ruimte voor langere producttitels en veel verschillende productcategorieën.

UX/UI Design van webwinkel Goedkopermetled. Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg maakt het ontwerpUX/UI Design van webwinkel Goedkopermetled. Freelance UX/UI Designer Mr. Upside / Michiel Nagtegaal uit Voorburg maakt het ontwerp

Art Direction: vierkant en technisch

Technische vierkanten

De merkidentiteit werd gebaseerd op het creatieve concept van ‘technische vierkanten’. De producten die in de Goedkopermet webshops verkocht worden, zijn stuk voor stuk technisch van aard. Lampen, kranen en schakelaars. Het logo moest dus dit technische aspect uitdragen.

Plusteken

Vanwege ambitieuze doelen om snel meerdere webwinkels op te zetten, is het plusteken toegevoegd. Het vertegenwoordigt het deel van de markt waar Goedkopermet actief zou zijn. Daar waar het onderscheidende vermogen is gebaseerd op kortingen en een familie van meerdere webwinkels.

UX/UI Design voor een website of app nodig?

Neem gerust contact op! Ik heb momenteel ruimte voor nieuwe UX/UI Design opdrachten.