Westerpop festival t-shirt illustraties

Afbeelding 1 van 3 - Illustratie op crew t-shirt Delfts muziekfestival Westerpop 2013

Afbeelding 2 van 3 - Illustratie op crew t-shirt Delfts muziekfestival Westerpop 2013 inclusief typografie en beeldmerk Westerpop

Afbeelding 3 van 3 - Voorbeelden t-shirts Delfts muziekfestival Westerpop 2013

Afbeelding 3 van 3 - Voorbeelden t-shirts Delfts muziekfestival Westerpop 2013

Westerpop is een gratis jaarlijks muziekfestival in Delft. In 2010, 2012, 2013 en 2014 ontwierp ik de illustraties op de crew t-shirts van de festival vrijwilligers.

Weinig restricties
De opdracht kende slechts twee restricties;

  • het logo van Westerpop moet zo dicht mogelijk bij de illustratie worden getoond en

  • de illustratie moet een rock-concert gevoel uitstralen.

Noot: het muziekfestival wordt nog steeds in Delft gehouden, is nu twee-jaarlijks en omvat inmiddels veel meer muziekgenre's dan alleen rock.

Werkwijze
Als basis voor de illustratie gebruikte ik een foto van een springende gitarist. De foto is een goede referentie aan het beeldmerk van Westerpop (zie afb. 2 linksonderin) en straalt plezier, enthousiasme en passie voor de muziek uit.

De foto is vervolgens op een lichtbak met een fineliner overgetrokken en voorzien van lijnen die een soort mummie-effect geven. Door de lijnen te laten 'loskomen' van de persoon, wordt de extase en passie voor muziek weergegeven.

Hoewel dit ook op een computer en met creatieve software had gekund, wilde ik graag de natuurlijke uitstraling van een handgemaakte illustratie terugzien in de lijnvoering. 

De illustratie is daarna ingescanned, beperkt bewerkt en voorzien van kleur. 

Adobe Illustrator is gebruikt voor de typografie en de rest van het ontwerp van de t-shirt bedrukking. 

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u professionele illustraties nodig voor een eigen project, klant of merk? Of heeft u vragen over dit specifieke project of mijn huidige beschikbaarheid als freelance illustrator? Ik help graag! 

Mijn contactgegevens staan onderaan deze pagina.