Westerpop crew t-shirt illustratie

Klant
Westerpop Festival Delft

Westerpop is een gratis jaarlijks muziekfestival in Delft. In 2010, 2012, 2013 en 2014 ontwierp ik de illustraties op de crew t-shirts van de vrijwilligers van het festival. Ook ontwierp ik eerder een logo voor een jubileum van het festival. 

Westerpop Festival Delft crew t-shirts illustratie van gitarist door Freelance Illustrator Mr. Upside

Tools

Adobe Illustrator
Adobe Photoshop
Potlood en papier

Diensten

Illustratie
Art Direction

Weinig beperkingen

De opdracht kende slechts twee beperkingen. Het Westerpop-logo moest zo dicht mogelijk bij het beeld, bij de illustratie worden getoond. Verder werd alle vrijheid gegeven. En dat is erg prettig als Grafisch Vormgever.

Westerpop rocks!

Daarnaast de illustratie moest een rockconcert gevoel uitstralen. Westerpop is ooit begonnen als klein rockfestival. Rock is daarom nog steeds belangrijk, hoewel de line-ups van elk festival wel steeds meer ook andere muziekstijlen bevatten. Om de groei van het festival aan te kunnen, is tegenwoordig zelfs een tweede podium toegevoegd.

Westerpop Festival Delft crew t-shirts illustratie van gitarist door Freelance Illustrator Mr. Upside

Foto op een lichtbak en overgetrokken met fineliner

Springende gitarist als visuele metafoor

Ik baseerde de illustratie op een foto van een springende gitarist. De foto is een goede verwijzing naar het Westerpop-logo. En straalt plezier, enthousiasme en passie uit voor de muziek.

Lichtbak

De foto is vervolgens overgetrokken op een lichtbak met een simpele fineliner. Door de lijnen los te laten komen van de gitarist, en zo een soort mummie-effect creëren, komt de extase en passie voor muziek goed tot uiting in de illustratie.

Westerpop Festival Delft crew t-shirts illustratie van gitarist door Freelance Illustrator Mr. UpsideWesterpop Festival Delft crew t-shirts illustratie van gitarist door Freelance Illustrator Mr. Upside

Art direction: handgetekende authenticiteit

Natuurlijke, authentieke uitstraling

Hoewel dit ook op een computer en met creatieve software als Photoshop en Illustrator had kunnen gebeuren, wilde ik de natuurlijke uitstraling van een handgemaakte illustratie in de lijnen terug zien. Dat is gelukt. De imperfecties zijn perfect.

Scan

Voor de verdere verwerking van de illustratie, voor gebruik in drukwerk, is het wel handig dat er een ‘schoon’ digitaal bestand voorhanden is. De handgetekende illustratie is daarom vervolgens weer gescand, licht bewerkt, schoongemaakt en is kleur toegevoegd.

Westerpop Festival Delft crew t-shirts illustratie van gitarist door Freelance Illustrator Mr. Upside

Typografie in Adobe Illustrator

Ondersteuning van muziek en artiesten

Adobe Illustrator werd gebruikt voor de typografie en de andere grafische elementen van het ontwerp. Zo werden de letters zoveel mogelijk achter de gitarist geplaatst, om aan te geven dat het festival muziekartiesten ondersteund en gefaciliteerd. Ook moest het festival logo erin en het jaartal. 

Nu twee-jaarlijks

Westerpop wordt nog steeds gehouden in Delft, Nederland, is nu tweejaarlijks en omvat veel meer muziekgenres dan alleen rock.

Illustratie(s) nodig?

Ik help graag! Laat me weten aan wat voor soort illustratie je behoefte hebt.