Youwe corporate website UX/UI re-design

Klant
Youwe
Online

Youwe is een full service internetbureau uit Rotterdam, Groningen, Amsterdam, Kiev (Rusland) en Londen (UK). Het zijn specialisten op het gebied van Magento e-commerce. Sinds 2000 kunnen ze mooie klanten bedienen; Grolsch, Heidelberg, SNS Bank, 24Kitchen, Spinning Records, PPG en Postnl.

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - Youwe Full Service Agency re-design corporate website 1

Tools

Sketch
Invision
Adobe Photoshop
Adobe Illustrator

Diensten

Art Direction
UX/UI Design

Ontwerpbriefing

Rob Wiek (CEO) benaderde mij met een simpele briefing; “Kun je een paar pagina’s van onze corporate website Youwe.nl opnieuw ontwerpen? En maak je geen zorgen over de content.”.

Visual Design

Een opdracht gefocussed op Visual Design dus. Geen user flows, prototypes of user research maar een ‘mooi plaatje’. Met een onderliggende behoefte om ook de huisstijl verder door te ontwikkelen voor het online kanaal.

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - Youwe Full Service Agency re-design corporate website 5

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - Youwe Full Service Agency re-design corporate website 4

Veel te winnen

Weinig aandacht voor eigen huisstijl

Veel creatieve bedrijven, en communicatiebureau’s zijn geen uitzondering, besteden relatief weinig aandacht aan hun eigen online communicatie. Toen webbureau Youwe startte, bestond hun huisstijl dan ook uit niet meer dan een paar kleuren en typografie. Hun merkidentiteit was nog niet vastgelegd in een (online) huisstijlgids. De kleuren en typografie van het logo waren verwerkt in een website-ontwerp en dat was het.

Twee nieuwe stijlen

Ik snap het ook wel. De focus ligt bij mooi werk voor klanten maken. Niet bij de eigen huisstijl. Dus, gebaseerd op niets meer dan hun bestaande website, ontwierp ik op verzoek van CEO Rob Wiek, twee nieuwe voorstellen voor hun online vormgeving.

De nieuwste Mr. Upside projecten in je inbox ontvangen?

Regelmatig worden nieuwe Brand Identity Design, UX/UI Design en Illustratie projecten toegevoegd. Als je wilt, laat ik je dat direct weten zodra dat gebeurt. 

Weet dat ik, net als jij, spam ook heel vervelend vind. Ik stuur geen commerciële boodschappen, alleen updates met nieuw werk.

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - Youwe Full Service Agency re-design corporate website 2

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - Youwe Full Service Agency re-design corporate website 3

Art Direction

Variatie 1 – Traditioneler

De eerste variatie kreeg een meer traditionele look & feel, maar met veel witruimte. En uitgebalanceerde grafische elementen. Om een meer consistente stijl te krijgen in de verschillende communicatie-uitingen, stelde ik ook een wijziging in de gebruikte typografie voor.

Variatie 2 – Focus op onderscheidend vermogen

Variatie 2 werd iets minder traditioneel in vormgeving en kleurgebruik. In deze ontwerpen werd de onderscheidende kleur rood flink benadrukt. En is er meer vrijheid genomen ten opzichte van de huidige huisstijl van Youwe. Youwe koos ervoor om door te gaan met de traditionelere versie 1.

Mr. Upside Dutch Freelance UX/UI Designer Case - Youwe Full Service Agency re-design corporate website 6

UX/UI Design voor een website of app nodig?

Neem gerust contact op! Ik heb momenteel ruimte voor nieuwe UX/UI Design opdrachten.